Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 30. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrintPress

A fogyasztóvédők is megvizsgálták a csabai kolbászokat

A fogyasztóvédők is megvizsgálták a csabai kolbászokat

Nem büntettek, csak figyelmeztettek a fogyasztóvédelmi ellenőrök a Csabai Kolbászfesztiválon pénteken. A Békés Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai az árakat és a mérlegeket ellenőrizték.

A fogyasztóvédők 25 vendéglátó egységet jártak végig a kolbászfesztiválon. Megnézték, hogy feltüntetik e az árakat, ellenőrizték a mérlegeket, és azt is figyelték, hogy a csomagolóanyagot belemérik e az áru súlyába — tudta meg a Békés Megyei Hírlap Szebegyinszkiné Uhrin Máriától, a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének vezetőjétől. A rendhagyó fogyasztóvédelmi ellenőrzésen nem büntettek, csak figyelmeztettek.

Elmondták a kereskedőknek, hogy mit tapasztaltak, majd kérték, hogy a hibákat javítsák ki. A későbbiekben ellenőrizni fogják, hogy ezt valóban megtették-e — mondta Szebegyinszkiné Uhrin Mária kiemelve: kisebb hibákat találtak csak, a kereskedők pedig pozitívan fogadták az ellenőrzést, és partnerek voltak abban, hogy orvosolják a hiányosságokat.A fogyasztóvédelmi felügyelőség egyébként pénteken egy a kolbászfesztiválhoz igazított totóval is várta az érdeklődőket, akik felmérhették, vásárlóként tisztában vannak e jogaikkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket