Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2012. Augusztus 04. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A háziállatok segítenek az autista gyereken

A háziállatok segítenek az autista gyereken

A háziállatok segíthetnek az autista gyerekeknek szociális képességeik kifejlesztésében, amennyiben a házi kedvenc a gyerek 5 éves korában belép az életébe - állítja egy francia tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

A kutatók azt találták, hogy a legjobb, ha az autista gyermek 5 éves kora körül kap háziállatot. Kimutatták ugyanis, hogy azoknál, akiknél ez történt, ott jóval nagyobb szociális fejlődésen mentek át a gyerekek, mint azok, akik soha nem kaptak háziállatot vagy azok, akiknek születésük óta volt házi kedvencük.

A gyermekek szociális fejlődésében a kisállat érkezése rendkívüli változásokat idéz elő. Az autizmus leginkább a nyelvi készségek, a szocializáció és a kommunikáció területén okoz problémákat - ezek javításán segíthetnek a kisállatok.

A házi kedvencek ugyanis közvetlenül befolyásolják az emberi viselkedést, képesek hatni a családtagok közötti kölcsönhatásokra is, így közvetetten befolyásolják a gyermek fejlődését.

Ahhoz még további kutatásokra van szükség, hogy kiderítsék, miért van különbség azok között, akik születésük óta házi állatokkal élnek és azok között, akik 5 éves korukban kapták meg kedvencüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 18. 07:49, péntek | Életmód

Meghalt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke

Életének 85. évében csütörtök hajnalban meghalt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője.

2024. Október 18. 07:44, péntek | Életmód

Endrődi Gergely kutatófizikus Magyarországon folytatja munkáját

Magyarországon folytatja munkáját Endrődi Gergely kutatófizikus, a Bielefeldi Egyetem professzora a Research Grant Hungary program keretében - jelentette be a kultúráért és innovációért felelős miniszter csütörtökön.

2024. Október 17. 08:10, csütörtök | Életmód

Több mint negyvenezer kép érkezett a Magyarország 365 fotópályázatra

Lezárult az idei Magyarország 365 fotópályázat, amelyre idén több mint negyvenezer képet küldtek be a pályázók.

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.