Városlista
2024. október 11, péntek - Brigitta

Hírek

2022. Március 29. 15:08, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A hetvenes években sem volt a mostanihoz mérhető energiaár-sokk

A hetvenes években sem volt a mostanihoz mérhető energiaár-sokk

Az 1970-es évtized egyetlen évében sem élt át a világ az ideihez hasonló mértékű energiaár-sokkot - mondta hétfőn a Bank of England kormányzója.

Andrew Bailey, a brit jegybank ismertetése szerint, a brüsszeli Bruegel gazdaságkutató és elemzőműhely rendezvényén felszólalva elmondta: az egyetlen különbség az, hogy a hetvenes években több olyan év is volt, amikor energiaár-sokk érte a világgazdaságot, és a Bank of England nagyon reméli, hogy ezúttal nem ez történik.

Ettől függetlenül Nagy-Britanniában és máshol is a világban az idén történelmi léptékű sokk éri a reáljövedelmeket és a kiadásokat - fogalmazott a brit jegybank vezetője.

Bailey szerint a Bank of Englandnek nincsenek olyan monetáris eszközei, amelyekkel ez a jelenség megszüntethető, mivel az energia- és az élelmiszerárak révén jelentős részben importált inflációról van szó.

Címkék: ár, energia, sokk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 10. 08:10, csütörtök | Külföld

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Floridában már a Milton hurrikán érkezése előtt

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Florida területén szerdán azt megelőzően, hogy a szövetségi állam területét elérte volna a Milton hurrikán, két héten belül a második életveszélyes vihar.

2024. Október 09. 09:19, szerda | Külföld

NATO-főtitkár: Ukrajna a legkeményebb telére számíthat az orosz invázió kezdete óta

Ukrajna a legkeményebb téllel nézhet szembe Oroszország inváziójának 2022. február 24-i kezdete óta, mivel Moszkva továbbra is nagy erőkkel támadja az ország létfontosságú energiainfrastruktúráját