Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2012. Július 28. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Antioxidánssal a hasnyálmirigyrák ellen

Antioxidánssal a hasnyálmirigyrák ellen

Azoknak az embereknek, akik C és E vitaminban, ásványi szelénben és antioxidánsokban gazdag étrendet fogyasztanak, jóval kisebb esélyük van a hasnyálmirigyrák kialakulására, mint társaiknak - számol be a Fox News.

A tanulmányban részt vettek közül azoknak, akik mindhárom említett összetevőben gazdag étrendet tartottak, 67 százalékkal kevesebb volt az esélyük a hasnyálmirigyrák kialakulására a tíz éves vizsgálati időszak alatt, mint azon társaiknak, akik e három összetevőből csak minimális mennyiségűt vittek be szervezetükbe.A csökkent kockázat azzal magyarázható, hogy a C és E vitamin, a szelén, valamint az antioxidánsok kombinációja ellensúlyozza az oxigén-szabadgyökök felhalmozódását, amik károsíthatják a DNS-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:30, péntek | Életmód

Restaurálják a Szent Jupát vitorláshajót

2024. Szeptember 06. 08:22, péntek | Életmód

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére: pénteken többfelé kell számítani záporra, zivatarra, majd csökken a csapadék esélye.

2024. Szeptember 05. 07:33, csütörtök | Életmód

Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka

A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.