Városlista
2024. október 1, kedd - Malvin

Hírek

2023. Május 07. 07:44, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Élesen kikelt Richard Dreyfuss az Oscar-díjhoz kapcsolt előírások ellen

Élesen kikelt Richard Dreyfuss az Oscar-díjhoz kapcsolt előírások ellen

Hangosan bírálta az Oscar-díj elnyerésének feltételéül szabott új \"diverzitás és inkluzivitás\" szabályokat az ismert színész Richard Dreyfuss.

A színművész az amerikai közszolgálati televíziónak, a PBS-nek adott, pénteken sugárzott interjúban kifejtette, hogy a filmipar művészet, amellett, hogy persze üzlet és pénzt hoz. Neki pedig, mint művésznek senki ne írja elő azt, hogy be kell hódolnia a moralitás épp uralkodó eszméje előtt.

Richard Dreyfuss, aki többi között a Cápa, és a Harmadik típusú találkozások főszereplőjeként szerzett világhírt, kijelentette, hogy az Amerikai Filmakadémia által hozott előírások elfojtják a kreativitást és kiölik a kockázatot. Úgy vélte, nem lehet szabályokkal előírni azt, hogy "ne kockáztassuk bizonyos emberek érzéseinek megsértését". Hozzátette, hogy véleménye szerint a társadalom egyetlen csoportja sem részesülhet különleges eljárásban. "Hagyni kell, hogy az élet, élet legyen" - fogalmazott a színész.

A filmkészítők számára sokszínűséget és befogadást előíró iránymutatást Richard Dreyfuss apáskodónak és meggondolatlannak nevezte, ami az embereket gyereknek tekinti, és amitől neki, művészként "hánynia kell".

Az Oscar-díjat odaítélő Amerikai Filmakadémia 2024-től érvényes iránymutatása szerint a jövőben csak olyan alkotás nyerheti el a legjobb filmért járó elismerést, amelynek színészi gárdájában, vagy stábjában bizonyos arányban szerepet kapnak alulreprezentált faji és etnikai csoportok.

Címkék: Oscar-díj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.