Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2022. Szeptember 15. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: Magyar Közút

Hengereltek a magyar közútkezelők a nemzetközi versenyen!

Hengereltek a magyar közútkezelők a nemzetközi versenyen!

Idén három fiatal közutas képviselte Magyarországot a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett, a Hungaroringen megtartott nemzetközi rodeó versenyen - írja a Magyar Közút.

A legutóbbi, szlovákiai döntőn nyújtott bravúros teljesítmény után a szemtelenül fiatal magyar közutasok ismét bebizonyították, hogy ők a térség legjobb gépkezelői. Az első helyezett idén is a mindössze 29 éves pápai Pintér Gergő lett, a salgótarjáni, harmincas évei elején járó Pál Tibor a dobogó második fokára állhatott, a legifjabb, még csak 23 éves egri feltörekvő tehetség, Liptay Ádám pedig negyedik helyen végzett, éppen csak lemaradva a dobogóról a legjobb szlovák, cseh, lengyel és magyar gépkezelők idei kiélezett viadalában.

A korábbi évek döntőihez hasonlóan a magyar közutasok ismét hengereltek, idén is két dobogós hely büszke tulajdonosai lettek, így a méretes vándorkupát is itthon tartották a versenyzők. A győzelmét duplázó Pintér Gergő ráadásul egyedüliként a verseny mindkét körét 2 percen belül teljesítette, így ő érte el a legjobb időeredményeket is.

2023-ban Csehország adhat otthont a nemzetközi döntőnek és még idén októberben Ausztria is megrendezi az első Európai Rodeó Bajnokságot, melyen a 10 résztvevő ország között Magyarország is képviseli magát a legjobb gépkezelőivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.