Városlista
2024. október 2, szerda - Petra

Hírek

2023. Március 02. 06:46, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Hótól elzárt területen rekedt embereket kellett kimenteni Mallorca szigetén

Hótól elzárt területen rekedt embereket kellett kimenteni Mallorca szigetén

A spanyol hatóságok speciális egységeinek kellett többeket kimenteniük a rendkívüli havazás miatt Mallorca szigetén szerdán.

A sziget északnyugati részén található Sierra de Tramuntana hegyvidéki térségében mintegy másfél méternyi hó esett, és több mint egy tucatnyi közút vált teljesen járhatatlanná.

A hatóságok több riasztást is kaptak a hótorlasszal elzárt területeken rekedtektől, például egy négytagú családot egy hegyi menedékházból hoztak le helikopterrel.

A mentésben és az utak takarításában a csendőrség és a tűzoltóság mellett a spanyol hadsereg vészhelyzeti egysége is részt vesz.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatása szerint a szokatlanul hideg időt a Juliette névű időjárási front okozza, amely a Baleár-szigetek mellett erőteljes lehűlést, szelet és csapadékot hozott az Ibériai-félsziget jelentős részére.

Minusz 10 Celsius-fok alá csökkent a minimumhőmérséklet Lérida, Teruel, Guadalajara, Cuenca, Ávila, Segovia, Soria és Zamora városokban. Havazás miatti figyelmeztetést adtak ki Asztúria, Kantábria, Kasztília és León, Baszkföld, valamint Navarra tartományokban.

Fotó: Youtube- Mallorca News

Címkék: havazás, Mallorca

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 02. 07:39, szerda | Külföld

Irán megtámadta Izraelt, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT)szerdán az Izrael területe ellen intézett átfogó iráni rakétatámadás nyomán.

2024. Október 02. 06:00, szerda | Külföld

Izraelben az óvóhelyek közelében kell tartózkodniuk a Tel-Avivban és környékén élőknek

Izraelben az óvóhelyek közelében kell tartózkodniuk a Tel-Avivban és környékén élőknek a polgári védelem kedd délután kiadott utasításai szerint.

2024. Szeptember 30. 07:39, hétfő | Külföld

Tovább növekedett a halálos áldozatok száma az Egyesült Államok délkeleti, hurrikán és árvíz sújtotta államaiban

Tovább növekedett és megközelítette a százat a halálos áldozatok száma az Egyesült Államok délkeleti, hurrikán és árvíz sújtotta államaiban, miközben a romok eltávolítása is zajlott vasárnap.

2024. Szeptember 30. 07:38, hétfő | Külföld

Szijjártó Péter üdvözölte az Osztrák Szabadságpárt győzelmét

\"Micsoda hétvége!! Csehország után a szomszédban is Patrióta-győzelem\" - értékelte az ausztriai választás eredményét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap esti Facebook-bejegyzésében.