Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. December 27. 08:16, kedd | Belföld
Forrás: STOP/Sztárnaptár

Ki hinné, hogy a Barátok Közt sztárja már itt tart

Ki hinné, hogy a Barátok Közt sztárja már itt tart

55 éves Ábrahám Edit színésznő, aki valójában nem kemény üzlet-, hanem gondos háziasszony.

Ismertségét a Barátok közt című tévésorozatnak köszönheti, a produkció indulása óta alakítja Berényi Claudiát. A sorozat profi színész szereplőinek csoportjába tartozik, már tizenhét évesen filmezett, a Bajuszverseny című tévéjátékban szerepelt.

Több filmben láthattuk, például a Bolondok báljában, a Zokogó majomban és a Kettévált mennyezetben, s játszott Esztergályos Károly Szerelmem, Elektra című filmjében. Remekül énekel és táncol, erről Az a szép fényes nap című filmben győződhettünk meg először, pár éve pedig a Szombat esti láz című többrészes televíziós táncverseny során adta újólag tanúbizonyságát.

Színpadi alakításaira is méltán lehet büszke, volt az Elveszett paradicsom című Sarkadi-darab Mirája, a Koldusopera Lucyja és Pollyja, de játszott klasszikus drámákban is, például Shakespeare Sok hűhó semmiért és Rostand Cyrano de Bergerac című művében.

Ábrahám Editnek van egy fia, apukája a szintén népszerű színész, Andorai Péter, a színésznő első férje. Jelenlegi párja üzletember. Így azután Claudiától eltérően Editnek nem kell üzleti ügyekkel foglalkoznia, nem is nagyon lenne rá ideje, napközben forgat, sokat szinkronizál, otthon pedig vezeti a háztartást, szeret főzni. Ám odafigyel az étkezésére, semmit nem eszik, ami hizlal. Szabadidejében pedig sokat sportol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket