Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Augusztus 20. 10:01, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kovács Zoltán: megkezdte mai működését a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs

Kovács Zoltán: megkezdte mai működését a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs

Megkezdte keddi működését reggel 7 órakor az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs

Amelynek munkájában közreműködik többek közt a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgáltató, a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút és a fővárosi kormányhivatal - írta Kovács Zoltán, a testület vezetője a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a bejegyzésében hozzátette: augusztus 17-e óta nagy érdeklődés mellett zajlanak a Szent István-napi rendezvénysorozat központi programjai Budapesten, szombat óta már több tízezren vettek részt az eseményeken.
Kovács Zoltán tudatta azt is: kedden, a nemzeti ünnepen, a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdődnek a programok a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követi. Az érdeklődők 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg a Szent Koronát a Parlamentben.
Délután a Szent István-bazilikánál ünnepi szentmisét és Szent Jobb-körmenetet tartanak, este pedig - amennyiben az időjárás engedi - látványos fény- és tűzijátékkal várják majd az érdeklődőket.
Az államtitkár felhívta a figyelmet arra: ezeken túl számos ingyenes program közül válogathatnak a kikapcsolódni, szórakozni és ünnepelni vágyók, a részletekről a www.szentistvannap.hu honlapon tájékozódhatnak.
Kovács Zoltán közölte azt is: az időjárás függvényében a rendezvényekkel kapcsolatos döntéseket kora délután hozzák meg.
"Kérjük, mindenképpen figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak. Ünnepeljük biztonságosan Magyarország születésnapját!" - írta az augusztus 20-ai ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket