Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 17. 18:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Közúti ellenőrzést tartanak a környezetkímélőbb autózásért

Közúti ellenőrzést tartanak a környezetkímélőbb autózásért

Folytatódik a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció, szeptember 17. és 21. között.

Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó ellenőrzéssorozattal a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsi-használat fontosságára hívják fel a figyelmet - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció keretében a helyi kormányhivatalok munkatársai 10, közúti környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival az ország négy városában - Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden - végeznek el mintegy 1400-1600 mérést naponta változó helyszíneken.

A járművek vezetői szimbolikus ajándékot kapnak, a kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsival közlekedők az előírások szerinti szankcióra számíthatnak - írja a szaktárca közleményében.

A hagyományos akció célja a hazai járműállomány átlagos környezetvédelmi állapotának folyamatos vizsgálata és értékelése a hatályos szabályoknak megfelelő közúti mérések alapján. A gépkocsik műszaki állapotának javításával akár 40-60 százalékkal is csökkenthető az általuk okozott szennyezés - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket