Városlista
2024. október 3, csütörtök - Helga

Hírek

2023. Február 10. 13:24, péntek | Belföld
Forrás: NAV

Lecsapott a NAV - Rengeteg pénzt eltitkolt az autómosó üzemeltetője

Lecsapott a NAV - Rengeteg pénzt eltitkolt az autómosó üzemeltetője

Nemcsak a piszok, a pénz is majdnem nyomtalanul eltűnt több budapesti autómosóban, amelynek üzemeltetője feketén könyvelte a készpénzben fizetett összegeket.

A NAV budapesti pénzügyi nyomozóinak felderítése vetett véget az adóelkerülésnek. A cégek ugyanis csak bevételük töredékét vallották be az adóhatóságnak.

Már csak a kezeit próbálhatja tisztára mosni az a vállalkozó, aki több fővárosi, kézi autómosó üzemeltetésével, az adófizetés elmulasztásával kárt okozott a költségvetésnek. A 200 millió forintot is elérte az elmúlt években az az összeg, amit a cégvezető eltitkolt, hogy bevételének jelentős része után megússza az adózást.

Az autómosók legtöbb ügyfelüknek nem adtak bizonylatot, szinte csak szerződéses partnereknek állítottak ki számlát és a készpénzben fizetett összegeket feketén könyvelték. A teljes bevételt a társaság nem vallotta be, így kevesebb általános forgalmi adót fizetett az államkasszába, mint amennyit a szolgáltatások ellenértéke után kellett volna befizetni.

A NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el az üzemeltető cég vezetőjét és adta át a pénzügyi nyomozóknak.

Az autómosókat működtető férfit gyanúsítottként hallgatták ki költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók ingatlant, készpénzt és luxusórákat is lefoglaltak, értékük fedezi a be nem fizetett adóval okozott kárt.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 02. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor az Európai Tanács megválasztott elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta António Costát, az Európai Tanács (EiT) új elnökét, aki december 1-jén lép hivatalba

2024. Október 02. 06:00, szerda | Belföld

Egytonnás bomba került elő Ferencvárosban

Egytonnás, második világháborús bomba került elő Ferencvárosban, a robbanóeszközt a helyszínen hatástalanítják szombaton - közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje kedden az MTI-vel.

2024. Október 02. 06:00, szerda | Belföld

Hajléktalan népszámlálás lesz Budapesten

Átfogó felmérést végeznek a hajléktalan emberek élethelyzetéről Budapesten október 3. és október 11. között - közölte a Menhely Alapítvány kedden az MTI-vel.

2024. Október 02. 06:00, szerda | Belföld

Karácsony Gergely nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettesre

Nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettes személyére a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén a főpolgármester - ezt maga Karácsony Gergely jelentette be keddi, a Városházán megtartott sajtótájékoztatóján.