Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Magyarország a világ tizenöt legbékésebb országa között

Magyarország a világ tizenöt legbékésebb országa között

A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett csütörtökön, a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.

A brit lap a 2017-es globális békeindex (GPI) alapján készült ajánlójában úgy fogalmazott, a tizenöt ország mindegyike ideális úti cél a nyugodt pihenésre.

Az Institute for Economics and Peace (IEP) nemzetközi kutatóintézet, amelynek Sydneyben, New Yorkban és Oxfordban is vannak kutatóműhelyei, évente állítja össze a globális békeindexet olyan szempontok alapján, mint a közbiztonság, a bel- és a külföldi konfliktusok kiterjedése és a militarizáltság szintje.

Magyarország a 2017. évi rangsorban a tizenötödik lett, négy hellyel lépett előre az előző évhez képest. "Az ország fő nevezetessége történelmi kávéházakban és a díszes fürdőkben gazdag, vibráló fővárosa, Budapest" - írta ajánlójában a lap.

The Daily Telegraph utazási szakírója szerint Duna-parti szecessziós pompájával Budapest kifinomult romantikát ígér. "Míg a századfordulós homlokzatok, a régimódi kávéházak és az elegáns fürdők finoman leveszik az embert a lábáról, a gulyáskommunizmus maradványai és a város magával ragadó modern története izgalmassá teszik Budapestet."

Magyarországot Norvégia, Bhután, Ausztrália, Japán, Írország, Svájc, Kanada, Szlovénia, Csehország, Dánia, Ausztria, Portugália, Új-Zéland és Izland előzte meg a sorban.

A 2017-es globális békeindex utolsó három helyén Irak, Afganisztán és Szíria áll.

Címkék: békés, Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket