Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 13. 09:42, kedd | Belföld
Forrás: mti

Március 19-ig lehet kérni az szja-bevallás tervezetet a NAV-tól

Március 19-ig lehet kérni az szja-bevallás tervezetet a NAV-tól

Még csaknem egy hétig, március 19-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy az adóhatóság honlapján kitölthető űrlapon azok, akiknek nincs ügyfélkapuja

- hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi MTI-nek küldött közleményében. Eddig csaknem félmillióan kérték a postázást, 50 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor.

A tájékoztatás szerint az ügyfélkapuval rendelkezők már egy hete hozzáférnek a NAV által elkészített adóbevallási tervezethez, és szükség esetén módosíthatják vagy kiegészíthetik a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon.

Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását a 17SZJA nyomtatványon, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja - közölte a NAV.

Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető az adóhatóság ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

További információ a www.nav.gov.hu/szja/szja oldalon olvasható vagy általános tájékoztatás kérhető a NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket