Városlista
2024. október 4, péntek - Ferenc

Hírek

2022. December 03. 16:54, szombat | Belföld
Forrás: Mandiner.hu

Meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus, Orbán Viktor korábbi főtanácsadója

Meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus, Orbán Viktor korábbi főtanácsadója

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően, életének 76. évében szombat reggel meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus, filozófus

A Mandiner.hu azt írja, hogy Hegedüs Zsuzsa szombat reggel hét órakor halt meg, az értesülést megerősítette Hegedüs Zsuzsa egyik rokona is, majd a miniszterelnök is elbúcsúzott tőle közösségi oldalán.

Hegedüs Zsuzsa a 70-es években Párizsba emigrált, ott szerzett szociológusi diplomát. A rendszerváltozás után az SZDSZ szellemi keménymagjához tartozott, a Tégy a gyülölet ellen mozgalom alapítója volt. A 2000-es években a 2006 októberi 23-i tömegveretés után szembefordult nyilatkozataiban a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-SZDSZ kormánnyal. Az Orbán-kormányok alatt miniszterelnöki főtanácsadó volt, kivette a részét a jobboldal romaintegrációs politikájából.

Hegedüs Zsuzsa Orbán Viktor korábbi főtanácsadója is volt, valamint a Minden gyerek lakjon jól! alapítvány kuratóriumi elnöke. Orbán Viktor tusványosi beszéde után, 2022 nyarán lemondott tisztségéről. Később azonban – miután a kormányfő pontosított a kijelentéseit – azt mondta, hogy a lemondása okafogyottá vált, és elfogadja a miniszterelnök magyarázatát.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni