Városlista
2024. október 4, péntek - Ferenc

Hírek

2022. December 16. 06:00, péntek | Külföld
Forrás: mti

Megszavazta a TikTok kormányzati munkahelyeken való részleges betiltását az amerikai szenátus

Megszavazta a TikTok kormányzati munkahelyeken való részleges betiltását az amerikai szenátus

A TikTok közösségi alkalmazás részleges betiltásáról fogadott el törvényt az amerikai Kongresszus felsőháza szerdán.

A republikánus párti szenátorok által beterjesztett jogszabályt egyhangúlag fogadta el a felsőház. A törvényjavaslat beterjesztői a kínai alapítású videóalkalmazás által jelentett nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkoztak.

Josh Hawley republikánus párti missouri szenátor, a javaslat egyik beterjesztője úgy fogalmazott, hogy a TikTok "a Kínai Kommunista Párt trójai falova", és azt mondta, hogy ameddig a céget nem tudják arra kényszeríteni, hogy minden kapcsolatát megszüntesse Kínával, addig nincs helye az amerikai kormányzati eszközökön.

Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója még december elején egy beszédben arra hívta fel a figyelmet, hogy kínai állami tisztségviselők széleskörű hozzáféréssel rendelkeznek a TikTokhoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy manipulálják annak tartalmát és vélemények befolyásolására használják fel.

Az elmúlt hetekben az Egyesült Államok több államában úgy döntöttek, hogy az alkalmazást el kell távolítani a helyi kormányzatok informatikai eszközeiről.

Címkék: tiktok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.

2024. Október 02. 07:39, szerda | Külföld

Irán megtámadta Izraelt, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT)szerdán az Izrael területe ellen intézett átfogó iráni rakétatámadás nyomán.