Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2022. Szeptember 27. 08:03, kedd | Belföld
Forrás: Magyar Közút

Megvadult kecskék miatt kapott bejelentést a közútkezelő

Megvadult kecskék miatt kapott bejelentést a közútkezelő

Az M2-es autóúton kecskék próbáltak meg feljutni a pályára.

A rendőrökön és az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest emberein kívül a Dunakeszi mérnökségünk kollégái is a helyszínre siettek. Végül az egyik felüljáró oldalán találtak rájuk. A közútkezelő munkatársai is próbáltak segíteni, de rájuk támadt az egyik megrémült kecske, a másik pedig azonnal ment volna az úttestre. Míg a rendőrök lezárták a pályát, addig az őrszolgálat embereivel dolgoztak össze a közútasok.

A kiváló csapatmunka nyomán a pálya melletti építési telken egy beton csőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították azokat az őrszolgálatosok, a Barka Állatsimogató - Dunakeszibe. A kecskék idős gazdája is a helyszínen volt, aki próbált segíteni a mentésben, de az Őrszolgálat munkatársai inkább elküldték a helyszínről, mert segítő szándéka ellenére is inkább csak nehezítette a befogást.

A kecskék már több napja megszöktek és valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.

Fotó: Magyar Közút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.