Városlista
2024. október 2, szerda - Petra

Hírek

2023. Március 31. 14:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nagy Márton: félmillió ember hiányzik a munkaerőpiacról

Nagy Márton: félmillió ember hiányzik a munkaerőpiacról

A magyar munkaerőpiacon 500 ezer emberre van szükség, akiket lehetőleg Magyarországon kell megtalálni, utána jöhetnek csak a vendégmunkások - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A miniszter az iparfejlesztési stratégiát ismertetve kiemelte, hogy a magyar gazdaságnak a beruházásra kell épülnie, ami állandó külföldi tőkebeáramlást, modernizációt és kutatás-fejlesztést igényel.

A beruházási ráta tavaly 27,2 százalékot tett ki GDP-arányosan, amely értékkel Magyarország az OECD-országok rangsorában a harmadik - mondta.

Fotó: mti

Címkék: nagy márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 01. 06:00, kedd | Belföld

Orbán Viktor: átfogó stratégiai együttműködési program indul a Kongói Demokratikus Köztársasággal

Úgy döntöttünk a mai napon, hogy átfogó stratégiai együttműködési programot indítunk el a Kongói Demokratikus Köztársasággal

2024. Október 01. 06:00, kedd | Belföld

Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség

A jövőben új gazdaságpolitikára és új gazdasági megoldásokra is szükség lesz, ha gazdasági sikereket akarunk elérni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Belföld

Magyarország napenergia-termelésben Európa élmezőnyébe tartozik

Magyarország az európai élmezőnybe tartozik azzal, hogy - megfelelő időjárási körülmények között - a villamosenergia-fogyasztás több mint kilenctizedét adja a napelemes csúcstermelés