Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Május 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Nem Jeepre építi hobbiterepjáróját a Maserati

Nem Jeepre építi hobbiterepjáróját a Maserati

A Fiat csoport hiába kötött közelebbi barátságot évekkel ezelőtt a Chryslerrel, többek között a Lanciához édesgetett amerikai modellek átfaragása sem hozott átütő sikert, de példának okáért a Levante személyében az újabb próbálkozások sem maradnak el, s a Maserati hobbiterepjáróvá alakulása az ígéretek szerint sikerrel kecsegtet.

Persze az olasz prémium sportmárka sem ma jött le a falvédőről, s egy szimplán átemblémázott SUV-t ők sem mernének meghúzni – és nyilvánvalóan nem is akarnak –, hiszen más célok lebegnek előttük. Sőt, a jellegzetes Maserati-életérzés kimunkálása érdekében a Jeep Grand Cherokee-t mint alapot, úgy tűnik, tényleg el kell felednünk, így számos részlet a Quattroport és a Ghibli modellekből érkezve igyekszik biztosítani a finomságot és az exkluzivitást.

A Levante sorsát egyébként korábban a Kubang tanulmánnyal vetítette előre a Maserati, s olyan előrelépésekre számíthatunk, mint az alumínium vázszerkezet és a könnyűfémből készülő létfontosságú elemek sora, amelyek a szedán testvérből érkeznek. Persze a Chryslerrel való rokonság is megjelenik majd az újdonságban, de a jelenlegi állás szerint mindez legfeljebb bizonyos elektronikai alkatrészek szintjén marad, hiszen az idegen tartalmat ezúttal limitálják az olaszok. Épp ezért a motorkínálatot is a Quattroporte és a Ghibli szívei adják: benzinesek terén a háromliteres, V6-os ikerturbós áll rendelkezésre 410 lóerővel és 550 Nm-rel, valamint a 3,8 literes, szintén ikerturbós V8-as 530 lóerőt és 710 Nm-t produkálva, míg a dízelek szerelmesei a háromliteres V6-ost választhatják, de nekik csupán 275 lóerő és 600 Nm jut majd.

A váltás feladatát régi kedves ismerős végzi majd a nyolcfokozatú ZF automata váltó személyében, s a nyomaték végül a Maserati módosított összkerékhajtási rendszerében osztódik szét a négy kerék felé. Az olaszok első ízben a detroiti összeszerelő soron akarták gyártani a Levantét, azonban a Jeep Grand Cherokee népszerűsége miatt nem tud több példányt ontani az üzem, aminek eredményeképp Olaszországban születnek majd a Maserati SUV-k.

Címkék: luxusautó, Maserati

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket