Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2022. Szeptember 26. 15:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Spanyolországban halálos áldozata van a heves esőzéseknek

Spanyolországban halálos áldozata van a heves esőzéseknek

A délkelet-spanyolországi Murcia tartományban egy ember életét vesztette a heves esőzések miatt hétfőre virradóan.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső számos épületet elárasztott Javalí Nuevo településen.

A tűzoltók tizenöt ház lakóit ki tudták menteni a villámáradás elől. Az áldozat azonban aludt, amikor házába betört a víz, elsodort holttestét 300 méterre otthonától találták meg.

A tartományban mintegy húsz közutat kellett részlegesen vagy teljesen lezárni, mert a vihar következtében járhatatlanná váltak.

Spanyolországban a hétvégén a Hermina nevű trópusi vihar okozott jelentős lehűléssel és csapadékkal járó időjárás-változást, leginkább a Kanári-szigeteket sújtva, ahol már pénteken készültséget rendeltek el.

A spanyol repülőtereket üzemeltető Aena vállalat tájékoztatása szerint a folyamatos esőzés miatt a szigetek repülőterei ugyan működtek, de 252 járatot töröltek, 38 repülőgépet pedig át kellett irányítani máshova vasárnap.

A tartományi kormány hétfői összesítése szerint az ítéletidő nem követelt halálos áldozatot, 1800 helyen keletkezett áramszünet és 24 útszakaszt kellett lezárni áradás, földcsuszamlás miatt vagy csak elővigyázatosságból.

Az időjárás hétfőre ugyan jelentősen szelídült, de a korábban elrendelt tanítási szünetet fenntartották a Kanári-szigeteken.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.