Hírek
2013. Szeptember 25. 08:46, szerda |
Belföld
Forrás: InfoVáros
Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) bálja, ahol az elmúlt évtizedek és a jelen sztárséfjei mérkőznek meg a gasztronómia kedvelőinek legnagyobb örömére.
A gálaest 2013. november 30-án, Mezőkövesden a Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** -ben kerül megrendezésre. Az MVI - szakmai szervezetek támogatásával - Gundel Károly születésének 130. évfordulójának tiszteletére életműdíjat alapított, mellyel azon szakembereket kívánják díjazni, akik a magyar hagyományokra építve őrzik annak értékeit, és fejlesztik a jelen kor elvárásainak megfelelően. Az idei gálavacsorát is ennek szellemében, Gundel Károly munkásságának tiszteletére ajánlják. Az ötfogásos menüsort elkészítő séfek párban alkotják meg - kizárólag magyar alapanyagokból - a Gundelek korát idéző ételeket. A résztvevő mesterszakácsok névsora önmagában is garanciája az est magas színvonalának: Bíró Lajos (Bock Bisztró), Garaczi János (Tanyacsárda), Gullner Gyula (Club Chef de Chef), Lukács István (3 Oscar-díjas mesterszakács), Kovács Sándor (Bagatell), Győrffy Árpád (Arany Kaviár), Rácz Ferenc (LaFiesta), Sárközi Ákos (Borkonyha), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Andrész Zoltán (Dobos-díjas cukrászmester). Az elmúlt években nagy sikerrel rendezett vacsorák mind a résztvevő szakácsoknak, mind a vendégeknek maradandó élményt jelentettek. A szakma legnagyobb rendezvénye idén is az örömfőzésről szól, ahol a közelmúlt legendás egyéniségi a ma legjobbjaival párban készítik a fogásokat. Az egymástól eltérő stílusú szakácsok alkotnak meg egy-egy fogást, mely így a különböző egyéniségeknek köszönhetően maradandó élményt jelent a gasztronómia szerelmeseinek.
Az est helyszínéül választott Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** szálloda elismert konyhájával méltó helyszínül szolgál a jeles eseménynek. Nemzetközileg is megbecsült konyhafőnökének ajánlatában megtalálhatóak mind a magyar, mind nemzetközi konyha remekei. A séfpárok összesorsolására, valamint az általuk készítendő fogás kihúzására 2013. szeptember 26-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón kerül sor.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 21. 08:50, hétfő | Belföld
Húsvét után ismét változékonnyá válik az időjárás
Húsvét után ismét változékonnyá válik az időjárás, a sok napsütés mellett többfelé várható zápor, zivatar, a hőmérséklet csúcsértéke pedig 20 és 25 Celsius-fok között alakul.
2025. Április 21. 08:48, hétfő | Belföld
Erdő Péter: égető szüksége van reményre a világnak
Húsvét a remény ünnepe, és erre a reményre égető szüksége van a világnak, a népeknek, köztünk a mi népünknek is - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vasárnap az esztergomi bazilikában.
2025. Április 20. 09:13, vasárnap | Belföld
Nagy István: Felszámolták a rábapordányi telepet, de a vírus megállításához minden állattartó fegyelmezettsége kell
Felszámolták a ragadós száj- és körömfájásvírussal fertőzött rábapordányi állattartó telepet.
2025. Április 19. 08:31, szombat | Belföld
Nagy István: a saját állatai megóvása érdekében minden gazdálkodó továbbra is tartsa be a hatósági előírásokat
Nagy István nyomatékosan ismét arra kért minden gazdálkodót, hogy a saját állataik megóvása érdekében továbbra is tartsák be a hatósági előírásokat; csak az lépjen be az állattartó telepre, akinek jelenléte elengedhetetlen.