Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2021. December 08. 11:45, szerda | Belföld
Forrás: PETERDI GÁBOR

The Beatles - Get Back

The Beatles - Get Back

Egerben mutatták be az új Beatles könyvet.

Nagy sikerű könyvbemutatóra került sor december 4-én Egerben, az Egri Road Beatles múzeumban, melynek apropóját az adta, hogy a már nyolc nyelvre lefordított, világsikerű The Beatles - Get Back könyv az angliai megjelenéssel egy időben, magyarul is megjelent.

A múzeum és a Helikon Kiadó szervezésében, a Hotel Korona dísztermében megtartott eseményen Molnár Gábor, Benedek Szabolcs és Marsi József szakírók, a könyv fordítója Ipacs Tibor, a hazai zenei élet képviseletében pedig B. Tóth László, Czutor Zoltán és Kozso mesélt a zenekarhoz, illetve a kiadványhoz kötődő élményeiről. Az egész napos program, melyet szakmai előadás, lemezbörze, filmvetítés és zenehallgatás is színesített, egy John Lennon limitált szériás Rickenbacker gitár ünnepélyes kihelyezésével zárult.

John Lennonra a napokban annak okán is emlékezhetünk, hogy december 8-án van az évfordulója értelmetlen halálának, amit máig nem dolgozott fel a világ.

fotó: Peterdi Béla

A képen balról jobbra: Marsi József, Kozso, Peterdi Gábor, Molnár Gábor, Czutor Zoltán, B. Tóth László, Benedek Szabolcs és Ipacs Tibor

Címkék: Beatles könyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 14. 07:49, hétfő | Belföld

A héten csendes, őszi idő várható, több-kevesebb napsütéssel

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel.

2024. Október 14. 07:43, hétfő | Belföld

Magyar Nemzet: Orbán Viktor gazdasági programot hirdetett a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén

Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági programot hirdetett a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén vasárnap Esztergomban.

2024. Október 14. 07:42, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Berlinben tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a német fővárosba utazik, ahol részt vesz a Berlini Folyamat 10. csúcstalálkozóján - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Október 13. 08:56, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: a gyors bérkonvergencia a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

A jövő évtől 3-6 százalék között alakulhat a GDP növekedési üteme, ehhez társul a gazdasági növekedésen alapuló gyors bérkonvergencia, ami a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése