Városlista
2024. október 11, péntek - Brigitta

Hírek

2022. Március 14. 10:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Tizenegy határsértővel árokba borult egy embercsempész autója Bácsalmáson

Tizenegy határsértővel árokba borult egy embercsempész autója Bácsalmáson

Tizenegy határsértőt szállított egy román férfi, aki autójával árokba borult két órakor Bácsalmáson, az utasok valamennyien megsérültek a balesetben - tették közzé hétfő reggel a police.hu oldalon.

A bácsbokodi határrendészek éjjel két órakor Bácsalmáson egy román férfi ellen intézkedtek, aki gépkocsijával lesodródott az útról és árokba borult. A járműben tizenegy - magát szír állampolgárnak valló - külföldi utazott, akik mindannyian megsérültek a balesetben - írták.

A 23 éves férfi valószínűleg segítséget akart nyújtani a határsértőknek, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért őrizetbe vették, és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak ellene.

A sérülteket kórházba vitték - áll a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 11. 07:17, péntek | Belföld

A világ 20 legjobb postája közé került a Magyar Posta

Az Egyetemes Postaegyesület (UPU) megalapításának 150. évfordulója alkalmából nyilvánosságra hozta a világ postáinak fejlettségi szintje alapján összeállított éves listáját.

2024. Október 11. 07:14, péntek | Belföld

Koncz Zsófia: az elmúlt egy évben ötezer bölcsődei férőhely jött létre

Az elmúlt egy évben országosan mintegy ötezer bölcsődei férőhely jött létre - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szerencsen.

2024. Október 11. 07:13, péntek | Belföld

Orbán Viktor: mi, magyarok, csak akkor maradhatunk meg, ha megéljük kultúránkat és hagyományainkat

Európa mai helyzetében mi, magyarok, csak akkor maradhatunk meg, ha megéljük kultúránkat és hagyományainkat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum állandó kiállításának megnyitóján csütörtökön Budapesten.