Városlista
2024. október 12, szombat - Miksa

Hírek

2022. Február 19. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Több támadás érte a szerb-magyar határon szolgáló rendőröket

Több támadás érte a szerb-magyar határon szolgáló rendőröket

Több támadás érte a Csongrád-Csanád megyei szerb határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat péntekre virradóra - derül ki a rendőrség honlapján közzétett videóból.

A határ vajdasági oldalán összegyűlt, feltehetően fiatal férfiak több alkalommal, perceken át husángokkal, kövekkel dobálták a kerítés magyar oldalán a határsértést megakadályozni próbáló rendőröket, akik pajzsot, sisakot és lövedékálló mellényt viseltek.

A felvétel alapján a kerítés fölött áthajított fadarabok közt voltak 30-40 centis tuskók és egyméteresnél hosszabb husángok is.

Az egyik határsértő csúzlit tartott a kezében. Bemutatták azokat az üveggolyókat is, melyeket feltehetően a csúzlival lőttek át magyar oldalra.

A videón többször is feltűnt egy férfi, aki a kerítésnek támasztott létra tetején állt és egy másik alumíniumlétrát próbált a magyar oldalra leereszteni. A létrával többször is a határt védők felé ütött, az egyik ilyen támadást csak a pajzsával tudta felfogni az egyik rendőr.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 12. 08:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor megfizethető lakhatást, egymilliós jövedelmet és munkáshitelt ígért

Demján Sándor pedig kisvállalkozóknak szóló programról beszélt.

2024. Október 12. 08:14, szombat | Belföld

Orbán Viktor: Albániának már régen bent kellene lennie az EU-ban

Albániának már régen bent kellene lennie az Európai Unióban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, az Edi Rama albán kormányfővel folytatott tárgyalása után adott sajtónyilatkozatában.

2024. Október 11. 07:17, péntek | Belföld

A világ 20 legjobb postája közé került a Magyar Posta

Az Egyetemes Postaegyesület (UPU) megalapításának 150. évfordulója alkalmából nyilvánosságra hozta a világ postáinak fejlettségi szintje alapján összeállított éves listáját.