Városlista
2024. október 4, péntek - Ferenc

Hírek

2022. December 16. 08:25, péntek | Belföld
Forrás: VMRFK

Tört-zúzott autójával egy ámokfutó Veszprémben

Tört-zúzott autójával egy ámokfutó Veszprémben

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták azt a 33 éves Sümeg-környéki férfit, akit 2022. december 15-én otthonából állítottak elő több bűncselekmény elkövetése miatt.

Ellene jelenleg járművezetés ittas állapotban vétség és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.

Az eljárás adatai alapján az elkövető 2022. december 3-án éjszaka Veszprém belterületén közlekedett autójával, amikor haladása során egy fényjelző készüléknek, majd egy közúti jelzőtáblát tartó oszlopnak ütközött. Ezután továbbhaladva felhajtott a járdára és azt azt szegélyező lánckorlátot tartó betonelemet is kitörte, majd a gépkocsi a közelben lévő lépcsősoron lehaladva az ott parkoló autóknak csapódott.

A baleset során a sofőr megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Felmerült nála az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott.

A férfi nem először követett el bűncselekményt, ugyanis 2022. július 25-én reggel 7 óra körül Sümegen a mögötte azonos irányba és azonos forgalmi sávban haladó autóbusz előtt többször indokolatlanul hirtelen fékezett. Ennek következtében az autóbusz vezetője is mindannyiszor fékezésre kényszerült, ám az egyik ilyen manővernél már nem tudta megállítani a járművet és a 33 éves férfi gépkocsijának ütközött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:02, csütörtök | Belföld

A magyarországi gépjárműpiac 8,6 százalékkal bővült az idén az első háromnegyed évben

Az új autók magyarországi piaca 8,6 százalékkal bővült az idén az első háromnegyed évben a tavalyi év hasonló időszakával összevetve, a Datahouse autópiaci adatszolgáltató adatai szerint.

2024. Október 03. 08:01, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor szerint Magyarország nyugodt és biztonságos szigete a földgolyónak

Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte a hazai zsidó szervezetek vezetőit és a magyar zsidó közösség tagjait

2024. Október 03. 07:59, csütörtök | Belföld

Európa-liga - Jansen: a Tottenham ismert a támadó futballjáról

Pascal Jansen vezetőedző szerint a Ferencváros nagy nyomás alatt lehet a labdarúgó Európa-liga második fordulójában, mert csütörtöki riválisa, a Tottenham Hotspur ismert a támadó futballjáról.

2024. Október 02. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor az Európai Tanács megválasztott elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta António Costát, az Európai Tanács (EiT) új elnökét, aki december 1-jén lép hivatalba