Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 17. 08:55, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt két beteg

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt két beteg

Ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4078-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak - tette közzé szerdán a legfrissebb adatokban a koronavirus.gov.hu oldal.

Az aktív fertőzöttek száma 964. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Jelenleg 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).

A parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány szerdai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően sok más országgal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz. A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelten figyelemmel követi a kormány, a járványügyi hatóság, továbbra is működik az Operatív Törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendeli a járványügyi bevetési egység beavatkozását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket