Városlista
2024. október 4, péntek - Ferenc

Hírek

2019. Január 27. 17:05, vasárnap | Életmód
Forrás: mti

Új módszerrel gyorsítják a síbaleset utáni rehabilitációt

Új módszerrel gyorsítják a síbaleset utáni rehabilitációt

Új műtéti módszerrel gyorsítják a síbaleset utáni rehabilitációt - mondta el Gáspár Szabolcs traumatológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A baleseti sebész, főorvos elmondta, a térdízületben két keresztszalag van. Gyakrabban - sokszor síelés közben - az elülső sérül. Az elszakadt elülső keresztszalag nem tud meggyógyulni, így instabilitás marad a térdízületben. Ezért a szalag helyére inakat ültetnek be.

Gáspár Szabolcs kifejtette: az új eljárás a rögzítésében különbözik, külső rögzítőt nem is alkalmaznak a térden. Eddig a műtét után három hétig csak mankóval járhatott a beteg, az új eljárásban viszont már a műtét másnapján saját lábán járhat - mondta a traumatológus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:46, péntek | Életmód

Kutatás: a magyar nők töredéke jár rendszeresen emlőszűrésre

2024. Október 03. 08:05, csütörtök | Életmód

Háromnapos programsorozattal ünneplik az állatokat a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Az állatok világnapjához kapcsolódó Állatszeretet Ünnepen tematikus állomáshelyek, élménypedagógiai programok és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Fővárosi Állat- és Növénykertben

2024. Október 01. 06:00, kedd | Életmód

Már egymillióan használják a REpont alkalmazást

Már egymillió felhasználója van a kötelező visszaváltási rendszerhez fejlesztett REpont alkalmazásnak, a regisztrálók kétharmada júliusban és augusztusban csatlakozott

2024. Október 01. 06:00, kedd | Életmód

Nébih: újra megjelent a madárinfluenza vírusa vadon élő madarakban

A madárinfluenza-vírus egyik altípusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Hajdú-Bihar és Fejér vármegyében elhullott vadmadarakból - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.