Városlista
2024. október 7, hétfő - Amália

Hírek

2022. Július 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Változik az időjárás pénteken

Változik az időjárás pénteken

Pénteken érkezik egy hidegfront. Ennek hatására mérséklődik a hőség, de érdemi csapadék továbbra sem várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján.

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken sok napsütés várható. A déli, kora délutáni órákig az északkeleti, keleti megyékben, valamint a nyugati határvidéken lehet zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyeként erős lehet a légmozgás. A hajnali hőmérséklet 16 és 23 Celsius-fok között alakul. A maximumok általában 26 és 32 fok között várhatók, de az Alföld délkeleti részén 33, 34 fokot is mérhetnek.

Szombaton főleg hajnalban a déli, délnyugati határnál fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati határvidéken délután is lehet csapadék. Máshol napsütéses idő is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de a szélvédett helyeken pár fokkal hidegebb lehet a hajnal. Délutánra 27 és 34 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz melegebb.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumok általában 12 és 18 fok között alakulnak, de a szélvédett részeken több fokkal hűvösebb lehet. A csúcsérték 25 és 30 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 08:04, hétfő | Belföld

Labdarúgó NB I - Hazai siker a paksi rangadón, először vesztett pontokat a Ferencváros

A Paks hazai pályán 3-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén.

2024. Október 07. 08:02, hétfő | Belföld

Matteo Salvini: megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar

Megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar - jelentette ki Matteo Salvini, aki a Patrióták Európáért politikusai beszédei után zárta a Liga nagygyűlését a lombardiai Pontidában vasárnap.

2024. Október 07. 07:56, hétfő | Belföld

Meteorológia: a hét közepén ismét újabb esőre kell készülni

A jövő hét elején a reggeli ködfoltok feloszlását követően többórás napsütésre lehet számítani, de szerdától ismét változékonyabbá válik az időjárás és többfelé kell esőre készülni.

2024. Október 07. 07:52, hétfő | Belföld

Gázrobbanás történt Tapolcán, egy ember megsérült