Városlista
2024. október 4, péntek - Ferenc

Hírek

2024. Október 03. 21:55, csütörtök | Sport

Világsztárokkal érkezik a Rallycafé őszi lapszáma

Világsztárokkal érkezik a Rallycafé őszi lapszáma

Kalle Rovanpera, Johan Kristoffersson, Nani Roma és Valtteri Bottas egyaránt hosszabb interjút adott a Rallycafe Magazin idei harmadik számának.

Emellett a hazai motorsport képviselői, az utánpótlás kategóriák reménységei és a bajnoki címek várományosai is helyet kaptak a lapban. A tradícióknak megfelelve kétoldalas poszter is jár az újsághoz.

Augusztusban nyilatkozott a Rallycafénak Kalle Rovanpera, aki hobbiversenyzőként érkezett a Rabócsiringen rendezett világeseményre, a Drift Masters magyar fordulójára. A drift mellett természetesen a rali is szóba került a világbajnokkal, akit épp a magyar drift-sztár, Piskolty Kevin győzött le Máriapócson. A rallycross első számú versenyzője, Johan Kristoffersson is elismerően nyilatkozott a ralisokról, szerinte ez a sport a „nagyfiúknak való”, amit a hetedik vb címe felé robogó svéd alá is támasztott. A nyirádi rallycross vb futamon sokáig emlékezetes eredményt elérő Wieszt Janko pedig nem csak a csodás hétvégét idézte fel, hanem egy bejelentést is tett.
Világpremiert tartott a tereprally szakág a Hungarian Baján, a magyar Európa-kupa fordulóra Nani Roma hozta el az M-Sporttal közösen fejlesztett új Ford Raptort, amellyel a Dakart szándékozik megnyerni a csapat. A spanyol Dakar-legenda a felkészülésről és a fejlesztésről is elárult néhány érdekességet.

A Forma-1 Magyar Nagydíjon Valtteri Bottas árulta el többek között azt, hogy Mika Hakkinen hogyan hatott pályafutására, és miért nem érdekelte igazán a rali a tízszeres futamgyőztes finn pilótát. A formaautózás rovatból pedig nem maradhatott ki a Brit Forma-4-ben sikert sikerre halmozó Molnár Martin sem.
Az október végi Zemplén Rallyn dől el a 2024-es abszolút magyar ralibajnoki cím, természetesen mind a négy matematikailag esélyes versenyzőt megkérdeztük a felkészülésről. Csakúgy, mint a Peugeot Kupában idén meglepetést okozó Czékmány Norbertet, aki szintén egy lépére van az év végi diadaltól.
A kamionversenyző Kiss Norbert viszont már a lap nyomdai munkálatai alatt megszerezte újabb Eb címét, Norbi eredményei mellett a technikai háttér és a kamionsport helyzete is a témák közé került.

Zanócz Noel is lapunk megjelenése előtt bizonyította be, hogy jól döntött a szerkesztőbizottság, amikor a Kétkerék rovatban vele készült interjú, Zanócz szintén a lap polcokra kerülése előtti napokban lett Európa-bajnok. Remélhetőleg az endurance vb-re magyar csapattal igyekvő Kovács Bálint is hasonló sikerekkel örvendeztet meg minket. Az utánpótlás versenyzők közül Hidvégi Bencével készült beszélgetés, a ladásokat pedig az ORB3-ban versenyző Fenyvesi Péter, és a Historic bajnokság egyik alapembere, Csukovics István képviseli.
A jövő mellett szokás szerint a múlt is helyet kapott a Rallycafé október 6-án megjelenő számában Bálint Árpád mesélt nekünk a hőskorból származó motorsportos történeteiből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Sport

Nemzetek Ligája - Húszezer euróra büntették a magyar szövetséget

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer eurós (8 millió forintra) büntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) a szurkolók viselkedése miatt.

2024. Október 02. 06:00, szerda | Sport

Nemzetek Ligája - Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében

Újoncként Szűcs Kornélt is meghívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe.

2024. Október 01. 15:58, kedd | Sport

Fordulatokban gazdag Histo Cup évzáró hétvége a Salzburgringen

Ismét dobogón zárta a Histo Cup bajnokságot a Kermor Motorsport csapata.