Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2012. Augusztus 15. 11:31, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Öbölátúszás a hétvégén

Öbölátúszás a hétvégén

A hétvégén rendezik meg a hagyományos Öbölátúszást Balatonfüred és Tihany között, 3 és fél kilométeres távon.

A verseny, amelyet első ízben 1992-ben bonyolítottak le ugyanitt, idén kétnapos lesz. A fő attrakció a szombaton 12:30 órára kiírt klasszikus, bárki által teljesíthető 3,5 kilométeres verseny, míg vasárnap családok és csapatok versenghetnek egymással. Németh Zsolt főszervező az MTI-nek szerdán elmondta, hogy az eseményen köszönteni akarják a londoni olimpikonokat is.
"Az Öbölátúszás résztvevői tisztelegni szeretnének a két úszó olimpiai bajnokunk, Risztov Éva és Gyurta Dániel teljesítménye előtt, elismerve az őket felkészítő, Széles Sándor vezette edzői csapat érdemeit is. A Londonban szerepeltek mindegyikét meghívtuk, közülük Gyurta Gergely biztosan elindul az Öbölátúszáson is, amelynek résztvevőire az előrejelzések szerint jó idő, kellemes hőfokú víz vár" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:10, csütörtök | Életmód

Több mint negyvenezer kép érkezett a Magyarország 365 fotópályázatra

Lezárult az idei Magyarország 365 fotópályázat, amelyre idén több mint negyvenezer képet küldtek be a pályázók.

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

2024. Október 16. 07:50, szerda | Életmód

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését

2024. Október 16. 07:48, szerda | Életmód

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján Győrben rendezik a Radnóti Biennálét

A holokauszt és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét november 7. és 10. között – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.